• 40 jaar
 • popkoor Musical Voices
 • Neerkant

 

popkoor Musical Voices

Popkoor Musical Voices bestaat uit een 50-tal enthousiaste koorleden die met veel plezier en ondersteuning van een geweldig combo leuke popnummers ten gehore kunnen brengen.  De leden komen uit Neerkant, Meijel, Helenaveen en omstreken. Het jongste lid is 22 jaar oud en het oudste lid is de 65 jaar al gepasseerd. Mooi is dat ieder lid zijn/haar unieke bijdrage heeft. De gemeenschappelijke deler is de liefde voor muziek en zingen!

 

Naast het zingen wordt bij elk nummer dat Musical Voices ten gehore brengt een passende choreografie ontworpen die vervolgens door het koor wordt ingestudeerd.

Jubileumconcerten Celebration geannuleerd

Neerkant, 5 november 2020.

 

Het hoge woord is eruit. De jubileumconcerten “Celebration”, waarmee popkoor Musical Voices op grootse wijze het 40-jarig jubileum wilde vieren, gaat definitief niet door.

 

Oorspronkelijk waren de jubileumconcerten van Musical Voices in maart en april van dit jaar gepland, maar door de Corona-uitbraak werden de concerten al een jaar uitgesteld naar april 2021. Sindsdien zijn er echter geen mogelijkheden geweest om met een voltallig koor te repeteren. Nog steeds speelt Corona helaas een belangrijke rol en is repeteren voorlopig niet meer mogelijk. Ook niet “Corona-proof” in een aangepaste vorm. Het is dus onmogelijk om in deze onzekere tijd op korte termijn verder te gaan met de voorbereidingen voor de jubileumconcerten in het voorjaar van 2021. Het is ook onmogelijk gebleken om met zekerheid een geschikt moment te vinden om de jubileumconcerten naar toe te verplaatsen. Daarom heeft het bestuur en de concertcommissie van Musical Voices unaniem en met pijn in het hart moeten besluiten om de jubileumconcerten “Celebration” voorlopig te annuleren.

 

Iedereen die online een kaartje heeft gekocht, heeft ondertussen een E-mailtje van popkoor Musical Voices ontvangen en de gekochte kaartjes worden terugbetaald. De mensen, die bij de voorverkoopadressen in Meijel, Neerkant of via onze leden kaartjes gekocht hebben, kunnen de gekochte kaartjes in een gesloten envelop doen samen met een briefje, waarop duidelijk naam, adres, telefoonnummer en IBAN/bankrekening vermeldt staat. De envelop met de kaartjes en het briefje moet vóór 1 januari 2021 opgestuurd of ingeleverd worden bij het volgende bestuurslid:

 • Antonio Arts, Soemeersingel 4, 5759 RB Helenaveen

De kaartjes zullen na ontvangst door onze penningmeester zo spoedig mogelijk terugbetaald worden. Versturen is uiteraard op eigen risico en denk aan voldoende frankering. Oude, bewaarde toegangskaartjes hebben voor een toekomstig concert geen waarde. Natuurlijk kunt u ook kiezen om de kaartjes niet te laten terug te betalen. De kaartjes hoeven dan natuurlijk niet opgestuurd te worden. De reeds gemaakte kosten, die wij al hebben gedaan voor dit concert worden hiervan betaald en u ondersteunt hiermee popkoor Musical Voices. Voor vragen kunt u altijd met ons contact opnemen

 

Afsluitend willen we iedereen en met name de sponsoren en alle vrijwilligers bedanken voor hun enthousiasme en hulp.

Blijf allen gezond en hopelijk tot gauw bij een optreden van Musical Voices.

 

Groetjes,

Bestuur popkoor Musical Voices en Concertcommissie “Celebrations”

concert Celebration geannuleerd
uit Eindhovens Dagblad van 13 november 2020

 

 

 

Repertoire

Plezier in zingen staat voorop bij Musical Voices! Het repertoire wordt door een speciale muziekcommissie samengesteld. Dit kan zowel voor een bepaalde show zijn als uitbreiding van het repertoire in zijn algemeenheid.  Met name Top 2000 nummers, gearrangeerd in een vier tot zesstemmig arrangement, hebben de voorkeur.  

 

Naast aansprekende nummers vindt Musical Voices het belangrijk om een bijpassende choreografie te ontwerpen en in te studeren om zo ons publiek een mooi geheel te bieden.  Vanzelfsprekend wordt  onze kleding per optreden bekeken en aangepast aan de setting.

 

Kortom, popkoor Musical Voices wil van elk optreden een belevenis maken die telkens weer anders is en niet gaat vervelen. Belangrijk is dat het enthousiasme van ons koor in de zaal voelbaar is!

 

Foto en film

Popkoor Musical Voices treedt meerdere keren per jaar in de regio (en ver daarbuiten) op.  Af en toe voert Musical Voices ook een eigen avondvullende show op. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan was dat Flashback (2005), vervolgens kwam de show Liefde voor Muziek (2008), de show A Rainbow of Music (2012), de show Jukebox (2016) en ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Musical Voices de jubileumshow Celebration (2020). 

popkoor Musical Voices op YouTube

Home

Op 1, 2 en 3 april 2016 gaf zanggroep Musical Voices, onder leiding van dirigente Marianne Groenewegen, 3 uitverkochte concerten in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant (N-Br.). Eén van de nummers die uitgevoerd werd, was "Home", origineel van Dotan.

(track is afkomstig van de live-DVD "Jukebox").

Avond

"Avond" van Boudewijn de Groot staat al jaren in de top 10 van de Top 2000 Allertijden. In december 2014 won Musical Voices o.a. met dit nummer de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. Hier een registratie van het nummer Avond, uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant tijdens het "Concert met 'n Pluim" in Helenaveen.

Bohemian Rhapsody

Beroemde popklassieker Bohemian Rhapsody, oorspronkelijk van Queen. Nu uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant samen met muziekvereniging Wilona uit Helenaveen tijdens het Concert met 'n Pluim.

Live-registratie van zondag 8 november 2015 in Helenaveen (N-Br.)

 

Lid worden

Ben je op zoek naar een popkoor waar jij jouw talenten in de praktijk kan brengen of enthousiast geworden door een van onze optredens……

Schroom niet en kom geheel vrijblijvend eens kijken naar de repetitie op dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant. Laat even weten dat je komt, dan weten wij dat ook en kunnen we je op gepaste wijze ontvangen.

 

Popkoor Musical Voices staat altijd open voor enthousiaste mensen van 13 tot 50 jaar (de heren mogen zelfs ouder zijn) die deel willen uitmaken van ons koor. Er wordt geen specifieke opleiding vereist, hoewel het wel fijn is als je noten kunt lezen of mogelijk in het verleden iets in de muziek gedaan hebt.  

Als je na het bezoeken van onze repetitie je graag wil aansluiten bij ons koor, dan kun je gebruikmaken van het aspirant-lidmaatschap. Je mag dan twee maanden gratis deelnemen aan de repetities. Er vindt een stemtest plaats en er wordt gekeken of jouw stem bij ons koor past en bij welke stemgroep (sopraan, mezzo-sopraan, alt, tenor of bas) je hoort.

Met name mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd om eens mee te komen zingen………

Voor meer info over popkoor Musical Voices kun je met ons contact opnemen. Om de balans binnen de verschillende stemgroepen te bewaken, kan het zijn dat er een wachtlijst is voor een bepaalde stemgroep; vooral bij de damesstemmen.

 

popkoor Musical Voices, als zingen je passie is!

 

De dirigent

Jos Helgers 

Popkoor Musical Voices staat sinds april 2017 onder leiding van Jos Helgers (1967) uit Herten. Jos heeft Schoolmuziek B en HAFA directie gestudeerd en succesvol afgerond aan het Conservatorium in Maastricht. Naast het dirigeren van popkoor Musical Voices is hij docent Muziek aan het Lyceum Schöndeln in Roermond. Hij is getrouwd met Diana en heeft twee dochters.

Facebook

Sponsoren

 

De jubileumshow Celebration wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Betonwarenfabriek De Heitrak B.V..jpg
 • Bouwbedrijf Werner Franssen B.V..jpg
 • Raijmakers Bouw B.V..jpg
 • Alxa-Retail (Alfredverhuur-Xandra's Super).jpg
 • Bouwmaterialen Neerkant V.O.F..JPG
 • TCC - The Computer Company.jpg
 • Jules de Corte Fietsen.jpg
 • Wijnhuis Deurne.jpg
 • Tegelwerken P. Slaats Neerkant B.V..jpg
 • Restaurant Nakal.jpg
 • Conveni BV.jpg
 • Roy Sonnemans Stucwerk.jpg
 • Mennen Keukens Logo.JPG
 • Chicogrow B.V..jpg
 • BVB-Creations.jpg
 • JeHaBe beheer BV.JPG
 • Manders Bouwmarkt V.O.F..jpg

© 2020 popkoor Musical Voices  |  Designed by SurfinTone Webdesign