• 40 jaar
 • popkoor Musical Voices
 • Neerkant

 

popkoor Musical Voices

Popkoor Musical Voices bestaat uit een 50-tal enthousiaste koorleden die met veel plezier en ondersteuning van een geweldig combo leuke popnummers ten gehore kunnen brengen.  De leden komen uit Neerkant, Meijel, Helenaveen en omstreken. Het jongste lid is 22 jaar oud en het oudste lid is de 65 jaar al gepasseerd. Mooi is dat ieder lid zijn/haar unieke bijdrage heeft. De gemeenschappelijke deler is de liefde voor muziek en zingen!

 

Naast het zingen wordt bij elk nummer dat Musical Voices ten gehore brengt een passende choreografie ontworpen die vervolgens door het koor wordt ingestudeerd.

 

Popkoor Musical Voices Live

 

Jubileumconcert Vrijheid-Blijheid / 60 jaar Wilona

In juli 2022 hebben we wederom enkele optredens in het verschiet. Op zaterdagavond 16 juli (aanvang 19.30 uur) en zondagmiddag 17 juli (aanvang 14.30 uur) verlenen we onze medewerking aan het jubileumconcert van Muziekvereniging Wilona uit Helenaveen. In gemeenschapshuis De Gouden Helm zal een gevarieerd muzikaal programma ten gehore gebracht worden. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Kaartjes zijn onder andere te koop bij Xandra's Super in Neerkant en in Helenaveen bij gemeenschapshuis De Gouden Helm, bij café-restaurant In d'Ouwe Peel en bij Eethuis en Cafetaria 't Veen. 

Zingend de Zomer in
Op dinsdag 19 juli organiseert zanggroep Musical Voices voor de 6e keer het mini-concert “Met Musical Voices Zingend de Zomer in”. Je kunt je verheugen op bekende, maar ook een aantal nieuwe nummers, die we eigenlijk wilde brengen tijdens onze jubileumconcerten, die helaas niet doorgingen. Kortom reden genoeg om op dinsdagavond 19 juli naar café-zaal Four (voorheen Internos) in Neerkant (bij mooi weer buiten voor het café op het terras) te komen. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom en de toegang is gratis…

 

Repertoire

Plezier in zingen staat voorop bij Musical Voices! Het repertoire wordt door een speciale muziekcommissie samengesteld. Dit kan zowel voor een bepaalde show zijn als uitbreiding van het repertoire in zijn algemeenheid.  Met name Top 2000 nummers, gearrangeerd in een vier tot zesstemmig arrangement, hebben de voorkeur.  

 

Naast aansprekende nummers vindt Musical Voices het belangrijk om een bijpassende choreografie te ontwerpen en in te studeren om zo ons publiek een mooi geheel te bieden.  Vanzelfsprekend wordt  onze kleding per optreden bekeken en aangepast aan de setting.

 

Kortom, popkoor Musical Voices wil van elk optreden een belevenis maken die telkens weer anders is en niet gaat vervelen. Belangrijk is dat het enthousiasme van ons koor in de zaal voelbaar is!

 

Foto en film

Popkoor Musical Voices treedt meerdere keren per jaar in de regio (en ver daarbuiten) op.  Af en toe voert Musical Voices ook een eigen avondvullende show op. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan was dat Flashback (2005), vervolgens kwam de show Liefde voor Muziek (2008), de show A Rainbow of Music (2012), de show Jukebox (2016) en ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Musical Voices de jubileumshow Celebration (2020). 

popkoor Musical Voices op YouTube

Home

Op 1, 2 en 3 april 2016 gaf zanggroep Musical Voices, onder leiding van dirigente Marianne Groenewegen, 3 uitverkochte concerten in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant (N-Br.). Eén van de nummers die uitgevoerd werd, was "Home", origineel van Dotan.

(track is afkomstig van de live-DVD "Jukebox").

Avond

"Avond" van Boudewijn de Groot staat al jaren in de top 10 van de Top 2000 Allertijden. In december 2014 won Musical Voices o.a. met dit nummer de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. Hier een registratie van het nummer Avond, uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant tijdens het "Concert met 'n Pluim" in Helenaveen.

Bohemian Rhapsody

Beroemde popklassieker Bohemian Rhapsody, oorspronkelijk van Queen. Nu uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant samen met muziekvereniging Wilona uit Helenaveen tijdens het Concert met 'n Pluim.

Live-registratie van zondag 8 november 2015 in Helenaveen (N-Br.)

 

Lid worden

Ben je op zoek naar een popkoor waar jij jouw talenten in de praktijk kan brengen of enthousiast geworden door een van onze optredens……

Schroom niet en kom geheel vrijblijvend eens kijken naar de repetitie op dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant. Laat even weten dat je komt, dan weten wij dat ook en kunnen we je op gepaste wijze ontvangen.

 

Popkoor Musical Voices staat altijd open voor enthousiaste mensen van 13 tot 60 jaar (de heren mogen zelfs ouder zijn) die deel willen uitmaken van ons koor. Er wordt geen specifieke opleiding vereist, hoewel het wel fijn is als je noten kunt lezen of mogelijk in het verleden iets in de muziek gedaan hebt.

Als je na het bezoeken van onze repetitie je graag wil aansluiten bij ons koor, dan kun je gebruikmaken van het aspirant-lidmaatschap. Er vindt een stemtest plaats en er wordt gekeken of jouw stem bij ons koor past en bij welke stemgroep (sopraan, mezzo-sopraan, alt, tenor of bas) je hoort. Om de balans binnen de verschillende stemgroepen te bewaken, kan het zijn dat er een wachtlijst is voor een bepaalde stemgroep; vooral bij de damesstemmen. Als er geen ledenstop is voor je stemgroep, dan mag je twee maanden gratis deelnemen aan de repetities. Na de proefperiode vindt er nog tweede stemtest en een evaluatie plaats.

Met name mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd om eens mee te komen zingen………

Voor meer info over popkoor Musical Voices kun je met ons contact opnemen

 

popkoor Musical Voices, als zingen je passie is!

 

De dirigent

Jos Helgers 

Popkoor Musical Voices staat sinds april 2017 onder leiding van Jos Helgers (1967) uit Herten. Jos heeft Schoolmuziek B en HAFA directie gestudeerd en succesvol afgerond aan het Conservatorium in Maastricht. Naast het dirigeren van popkoor Musical Voices is hij docent Muziek aan het ROER College Schöndeln in Roermond. Hij is getrouwd met Diana en heeft twee dochters.

Lid van zangbond Balk

zangbond Balk

Facebook

Sponsoren

 

De jubileumshow Celebration wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Restaurant Nakal.jpg
 • Chicogrow B.V..jpg
 • Tegelwerken P. Slaats Neerkant B.V..jpg
 • Manders Bouwmarkt V.O.F..jpg
 • Roy Sonnemans Stucwerk.jpg
 • Conveni BV.jpg
 • Alxa-Retail (Alfredverhuur-Xandra's Super).jpg
 • Bouwmaterialen Neerkant V.O.F..JPG
 • Bouwbedrijf Werner Franssen B.V..jpg
 • Jules de Corte Fietsen.jpg
 • Betonwarenfabriek De Heitrak B.V..jpg
 • Mennen Keukens Logo.JPG
 • JeHaBe beheer BV.JPG
 • Wijnhuis Deurne.jpg
 • TCC - The Computer Company.jpg
 • BVB-Creations.jpg
 • Raijmakers Bouw B.V..jpg

© 2020 popkoor Musical Voices  |  Designed by SurfinTone Webdesign