• 40 jaar
 • popkoor Musical Voices
 • Neerkant

 

popkoor Musical Voices

Popkoor Musical Voices bestaat uit een 50-tal enthousiaste koorleden die met veel plezier en ondersteuning van een geweldig combo leuke popnummers ten gehore kunnen brengen.  De leden komen uit Neerkant, Meijel, Helenaveen en omstreken. Het jongste lid is 22 jaar oud en het oudste lid is de 65 jaar al gepasseerd. Mooi is dat ieder lid zijn/haar unieke bijdrage heeft. De gemeenschappelijke deler is de liefde voor muziek en zingen!

 

Naast het zingen wordt bij elk nummer dat Musical Voices ten gehore brengt een passende choreografie ontworpen die vervolgens door het koor wordt ingestudeerd.

Jubileumconcerten Celebration uitgesteld

Door de recente ontwikkelingen van de Corona-uitbraak hebben wij onze jubileumshow "Celebration" moeten verplaatsen. Na overleg met onder andere het bestuur en de technische crew heeft de Concertcommissie besloten om de shows te verplaatsen naar volgende jaar. Een grote productie als Celebration vergt erg veel voorbereiding, repetities en overleg. Iets wat voorlopig niet mogelijk is.

 

De jubileumshow "Celebration" wordt uitgevoerd op:

vrijdag 9 april 2021   -   zaterdag 10 april 2021

zaterdag 17 april 2021   -   zondag 18 april 2021

 

Gekochte toegangskaartjes en E-Tickets blijven geldig en kunnen vanaf 1 februari 2021 omgeruild worden voor een nieuw kaartje van de datum naar keuze. Kopers van E-Tickets krijgen in februari een mail met de vraag voor welke datum met de E-Tickets wil hebben. Vervolgens worden nieuwe E-Tickets toegestuurd. Voor degene die nog geen kaartjes hebben gekocht zal omstreeks 15 februari de voorverkoop starten. Voor vragen kunt u altijd met ons contact opnemen

 

Repertoire

Plezier in zingen staat voorop bij Musical Voices! Het repertoire wordt door een speciale muziekcommissie samengesteld. Dit kan zowel voor een bepaalde show zijn als uitbreiding van het repertoire in zijn algemeenheid.  Met name Top 2000 nummers, gearrangeerd in een vier tot zesstemmig arrangement, hebben de voorkeur.  

 

Naast aansprekende nummers vindt Musical Voices het belangrijk om een bijpassende choreografie te ontwerpen en in te studeren om zo ons publiek een mooi geheel te bieden.  Vanzelfsprekend wordt  onze kleding per optreden bekeken en aangepast aan de setting.

 

Kortom, popkoor Musical Voices wil van elk optreden een belevenis maken die telkens weer anders is en niet gaat vervelen. Belangrijk is dat het enthousiasme van ons koor in de zaal voelbaar is!

 

Foto en film

Popkoor Musical Voices treedt meerdere keren per jaar in de regio (en ver daarbuiten) op.  Af en toe voert Musical Voices ook een eigen avondvullende show op. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan was dat Flashback (2005), vervolgens kwam de show Liefde voor Muziek (2008), de show A Rainbow of Music (2012), de show Jukebox (2016) en ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Musical Voices de jubileumshow Celebration (2020). 

popkoor Musical Voices op YouTube

Home

Op 1, 2 en 3 april 2016 gaf zanggroep Musical Voices, onder leiding van dirigente Marianne Groenewegen, 3 uitverkochte concerten in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant (N-Br.). Eén van de nummers die uitgevoerd werd, was "Home", origineel van Dotan.

(track is afkomstig van de live-DVD "Jukebox").

Avond

"Avond" van Boudewijn de Groot staat al jaren in de top 10 van de Top 2000 Allertijden. In december 2014 won Musical Voices o.a. met dit nummer de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. Hier een registratie van het nummer Avond, uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant tijdens het "Concert met 'n Pluim" in Helenaveen.

Bohemian Rhapsody

Beroemde popklassieker Bohemian Rhapsody, oorspronkelijk van Queen. Nu uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant samen met muziekvereniging Wilona uit Helenaveen tijdens het Concert met 'n Pluim.

Live-registratie van zondag 8 november 2015 in Helenaveen (N-Br.)

 

Lid worden

Ben je op zoek naar een popkoor waar jij jouw talenten in de praktijk kan brengen of enthousiast geworden door een van onze optredens……

Schroom niet en kom geheel vrijblijvend eens kijken naar de repetitie op dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant. Laat even weten dat je komt, dan weten wij dat ook en kunnen we je op gepaste wijze ontvangen.

 

Popkoor Musical Voices staat altijd open voor enthousiaste mensen van 13 tot 50 jaar (de heren mogen zelfs ouder zijn) die deel willen uitmaken van ons koor. Er wordt geen specifieke opleiding vereist, hoewel het wel fijn is als je noten kunt lezen of mogelijk in het verleden iets in de muziek gedaan hebt.  

Als je na het bezoeken van onze repetitie je graag wil aansluiten bij ons koor, dan kun je gebruikmaken van het aspirant-lidmaatschap. Je mag dan twee maanden gratis deelnemen aan de repetities. Er vindt een stemtest plaats en er wordt gekeken of jouw stem bij ons koor past en bij welke stemgroep (sopraan, mezzo-sopraan, alt, tenor of bas) je hoort.

Met name mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd om eens mee te komen zingen………

Voor meer info over popkoor Musical Voices kun je met ons contact opnemen. Om de balans binnen de verschillende stemgroepen te bewaken, kan het zijn dat er een wachtlijst is voor een bepaalde stemgroep; vooral bij de damesstemmen.

 

popkoor Musical Voices, als zingen je passie is!

 

De dirigent

Jos Helgers 

Popkoor Musical Voices staat sinds april 2017 onder leiding van Jos Helgers (1967) uit Herten. Jos heeft Schoolmuziek B en HAFA directie gestudeerd en succesvol afgerond aan het Conservatorium in Maastricht. Naast het dirigeren van popkoor Musical Voices is hij docent Muziek aan het Lyceum Schöndeln in Roermond. Hij is getrouwd met Diana en heeft twee dochters.

Facebook

Sponsoren

 

De jubileumshow Celebration wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • TCC - The Computer Company.jpg
 • Restaurant Nakal.jpg
 • Wijnhuis Deurne.jpg
 • Betonwarenfabriek De Heitrak B.V..jpg
 • BVB-Creations.jpg
 • Chicogrow B.V..jpg
 • Alxa-Retail (Alfredverhuur-Xandra's Super).jpg
 • JeHaBe beheer BV.JPG
 • Roy Sonnemans Stucwerk.jpg
 • Jules de Corte Fietsen.jpg
 • Raijmakers Bouw B.V..jpg
 • Tegelwerken P. Slaats Neerkant B.V..jpg
 • Bouwmaterialen Neerkant V.O.F..JPG
 • Manders Bouwmarkt V.O.F..jpg
 • Bouwbedrijf Werner Franssen B.V..jpg
 • Mennen Keukens Logo.JPG
 • Conveni BV.jpg

© 2020 popkoor Musical Voices  |  Designed by SurfinTone Webdesign