• 40 jaar
 • popkoor Musical Voices
 • Neerkant

 

popkoor Musical Voices

Popkoor Musical Voices bestaat uit een 50-tal enthousiaste koorleden die met veel plezier en ondersteuning van een geweldig combo leuke popnummers ten gehore kunnen brengen.  De leden komen uit Neerkant, Meijel, Helenaveen en omstreken. Het jongste lid is 22 jaar oud en het oudste lid is de 65 jaar al gepasseerd. Mooi is dat ieder lid zijn/haar unieke bijdrage heeft. De gemeenschappelijke deler is de liefde voor muziek en zingen!

 

Naast het zingen wordt bij elk nummer dat Musical Voices ten gehore brengt een passende choreografie ontworpen die vervolgens door het koor wordt ingestudeerd.

 

Back On Stage

Na een afwezigheid van meer dan 2 jaar staat popkoor Musical Voices uit Neerkant eindelijk weer op de bühne. Samen met zanggroep Kazoo uit Heythuysen en onder begeleiding van een live band wordt in een gezellige en intieme setting een verrassend optreden gegeven. Back On Stage dus. Het optreden vindt op zaterdag 19 maart plaats in gemeenschapshuis De Moost, Moostenstraat 3 in Neerkant. De zaal gaat open om 19.00 uur en de optredens starten om 20.00 uur. De toegang is helemaal gratis.

-

Popkoor Musical Voices telt zo'n 50 enthousiaste koorleden die met veel plezier en ondersteuning van een geweldig combo leuke popnummers ten gehore brengen. De combinatie van het repertoire (Top 2000 en Top 40-nummers), een eigen combo, passende choreografie en de regelmatig terugkerende shows trekt ook jongeren. Musical Voices staat onder leiding van dirigent Jos Helgers uit Herten. Het koor bestond in 2020 40 jaar, maar de vier uitverkochte Celebration-jubileumshows konden niet doorgaan om de bekende reden. Musical Voices is blij om nu toch weer terug te keren op het podium.

-

Zanggroep Kazoo bestaat uit een groep vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar en vierde in 2021 het 25-jarig jubileum. Het koor staat al sinds 1998 onder leiding van Pieter Steenvoorden. Kazoo is bekend om de Top 2000-Swingparty's, organiseerde een bijzonder filmconcert 'Kazoo, the movies' en ging 'out of the box' met een uitvoering van de Carmina Burana in samenwerking met diverse andere koren en Harmonie L'Union. Daarnaast brachten ze in kasteel Aldenghoor 'Live in Central Park' van Simon & Garfunkel.

 

Wat: Back On Stage

Wie: Popkoor Musical Voices & Zanggroep Kazoo

Wanneer: zaterdag 19 maart 2022, 20.00 uur

Waar: gemeenschapshuis De Moost in Neerkant

Entree: gratis

 

Repertoire

Plezier in zingen staat voorop bij Musical Voices! Het repertoire wordt door een speciale muziekcommissie samengesteld. Dit kan zowel voor een bepaalde show zijn als uitbreiding van het repertoire in zijn algemeenheid.  Met name Top 2000 nummers, gearrangeerd in een vier tot zesstemmig arrangement, hebben de voorkeur.  

 

Naast aansprekende nummers vindt Musical Voices het belangrijk om een bijpassende choreografie te ontwerpen en in te studeren om zo ons publiek een mooi geheel te bieden.  Vanzelfsprekend wordt  onze kleding per optreden bekeken en aangepast aan de setting.

 

Kortom, popkoor Musical Voices wil van elk optreden een belevenis maken die telkens weer anders is en niet gaat vervelen. Belangrijk is dat het enthousiasme van ons koor in de zaal voelbaar is!

 

Foto en film

Popkoor Musical Voices treedt meerdere keren per jaar in de regio (en ver daarbuiten) op.  Af en toe voert Musical Voices ook een eigen avondvullende show op. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan was dat Flashback (2005), vervolgens kwam de show Liefde voor Muziek (2008), de show A Rainbow of Music (2012), de show Jukebox (2016) en ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Musical Voices de jubileumshow Celebration (2020). 

popkoor Musical Voices op YouTube

Home

Op 1, 2 en 3 april 2016 gaf zanggroep Musical Voices, onder leiding van dirigente Marianne Groenewegen, 3 uitverkochte concerten in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant (N-Br.). Eén van de nummers die uitgevoerd werd, was "Home", origineel van Dotan.

(track is afkomstig van de live-DVD "Jukebox").

Avond

"Avond" van Boudewijn de Groot staat al jaren in de top 10 van de Top 2000 Allertijden. In december 2014 won Musical Voices o.a. met dit nummer de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. Hier een registratie van het nummer Avond, uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant tijdens het "Concert met 'n Pluim" in Helenaveen.

Bohemian Rhapsody

Beroemde popklassieker Bohemian Rhapsody, oorspronkelijk van Queen. Nu uitgevoerd door zanggroep Musical Voices uit Neerkant samen met muziekvereniging Wilona uit Helenaveen tijdens het Concert met 'n Pluim.

Live-registratie van zondag 8 november 2015 in Helenaveen (N-Br.)

 

Lid worden

Ben je op zoek naar een popkoor waar jij jouw talenten in de praktijk kan brengen of enthousiast geworden door een van onze optredens……

Schroom niet en kom geheel vrijblijvend eens kijken naar de repetitie op dinsdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant. Laat even weten dat je komt, dan weten wij dat ook en kunnen we je op gepaste wijze ontvangen.

 

Popkoor Musical Voices staat altijd open voor enthousiaste mensen van 13 tot 60 jaar (de heren mogen zelfs ouder zijn) die deel willen uitmaken van ons koor. Er wordt geen specifieke opleiding vereist, hoewel het wel fijn is als je noten kunt lezen of mogelijk in het verleden iets in de muziek gedaan hebt.

Als je na het bezoeken van onze repetitie je graag wil aansluiten bij ons koor, dan kun je gebruikmaken van het aspirant-lidmaatschap. Er vindt een stemtest plaats en er wordt gekeken of jouw stem bij ons koor past en bij welke stemgroep (sopraan, mezzo-sopraan, alt, tenor of bas) je hoort. Om de balans binnen de verschillende stemgroepen te bewaken, kan het zijn dat er een wachtlijst is voor een bepaalde stemgroep; vooral bij de damesstemmen. Als er geen ledenstop is voor je stemgroep, dan mag je twee maanden gratis deelnemen aan de repetities. Na de proefperiode vindt er nog tweede stemtest en een evaluatie plaats.

Met name mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd om eens mee te komen zingen………

Voor meer info over popkoor Musical Voices kun je met ons contact opnemen

 

popkoor Musical Voices, als zingen je passie is!

 

De dirigent

Jos Helgers 

Popkoor Musical Voices staat sinds april 2017 onder leiding van Jos Helgers (1967) uit Herten. Jos heeft Schoolmuziek B en HAFA directie gestudeerd en succesvol afgerond aan het Conservatorium in Maastricht. Naast het dirigeren van popkoor Musical Voices is hij docent Muziek aan het ROER College Schöndeln in Roermond. Hij is getrouwd met Diana en heeft twee dochters.

Lid van zangbond Balk

zangbond Balk

Facebook

Sponsoren

 

De jubileumshow Celebration wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Wijnhuis Deurne.jpg
 • Raijmakers Bouw B.V..jpg
 • Bouwmaterialen Neerkant V.O.F..JPG
 • Manders Bouwmarkt V.O.F..jpg
 • Jules de Corte Fietsen.jpg
 • Bouwbedrijf Werner Franssen B.V..jpg
 • JeHaBe beheer BV.JPG
 • TCC - The Computer Company.jpg
 • Chicogrow B.V..jpg
 • Conveni BV.jpg
 • Mennen Keukens Logo.JPG
 • Betonwarenfabriek De Heitrak B.V..jpg
 • Restaurant Nakal.jpg
 • Alxa-Retail (Alfredverhuur-Xandra's Super).jpg
 • Roy Sonnemans Stucwerk.jpg
 • Tegelwerken P. Slaats Neerkant B.V..jpg
 • BVB-Creations.jpg

© 2020 popkoor Musical Voices  |  Designed by SurfinTone Webdesign