zanggroep Musical Voices

uit Neerkant (N-Br) en Omstreken

Hoe het begon...

In het najaar van 1979 werd het initiatief genomen om in Neerkant een jongerenkoor op te richten, zodat ook de jongeren meer betrokken werden bij de kerkelijke vieringen. Het idee sloeg aan en een groepje jongelui ging aan de slag met een aangepast repertoire. Enkele muzikanten meldden zich aan om het geheel te ondersteunen en op 18 september 1979 was Musical Voices een feit.

Na enkele jaren werd de benaming "jongerenkoor" veranderd in zanggroep en werd het koor begeleid door een vaste organiste. En nog steeds verzorgt zanggroep Musical Voices 3 á 4 keer per jaar de drukbezochte jongeren- en kerstvieringen in de Neerkantse kerk. Maar inmiddels is het repertoire verder uitgebreid en werd de muzikale lat steeds hoger gelegd onder vakkundige leiding van toenmalige dirigent Theo van Teeffelen, die na het overlijden van oprichter pater De Boer de leiding overgenomen had van de zanggroep. De leden kwamen toen hoofdzakelijk uit Neerkant. 

In 2005 vierde het koor haar 25-jarig jubileum met twee uitverkochte jubileumconcerten, met als titel "Flashback".  Zanggroep Musical Voices wordt vanaf dat moment begeleid door hun eigen combo. Ook de opname van de eerste cd van het koor was een mijlpaal voor de zanggroep, een unieke ervaring voor de leden én een groot succes, gezien de verkoop ervan. Inmiddels verscheen in december 2006 een kerst-cd van de zanggroep, "Swinkling Christmas".

In de beginjaren waren het  vooral één- en tweestemmige arrangementen, die meestal door de dirigent zelf geschreven werden. Tegenwoordig schrikt de zanggroep al niet meer terug voor vijf- en zesstemmige partituren, die meestal aangekocht of speciaal voor het koor gearrangeerd worden door professionele arrangeurs. De muziekkeuze wordt bepaald door de Muziekcommissie, bestaande uit enkele leden van het koor. Vooral in de laatste jaren is het repertoire sterk verbeterd en uitgebreid.

In april 2008 werden er twee concerten (weer uitverkocht!!) gegeven met als thema "Liefde voor Muziek". Van deze concerten is inmiddels een dvd verschenen met de gelijknamige titel.

In het najaar van 2008 heeft Musical Voices deelgenomen aan het TV-programma Korenslag, uitgezonden door de EO en gepresenteerd door Henny Huisman. Bij deze talentenjacht voor koren heeft Musical Voices de tweede ronde gehaald. De deelname aan dit TV-programma en de 2 dagen van TV-opnames in Hilversum was wederom een hele ervaring.

In april 2012 werd voor de derde maal een tweetal concerten uitgevoerd onder het thema "A Rainbow of Music". Op een speciaal voor het koor ontworpen podium werd voor een laaiend enthousiast publiek een geweldig concert neergezet. Met een aangepaste choreografie, lichtshow en geluidsversterking werd jong en oud verrast. Iedereen was het er over eens; Musical Voices had zich weer overtroffen.

In juni 2012 nam Theo van Teeffelen, na 26 jaar dirigent te zijn geweest van "zijn" Musical Voices, afscheid als muzikaal leider van de zanggroep. Hij werd opgevolgd door Marianne Groenewegen uit Horst.

In december 2014 deed zanggroep Musical Voices mee aan de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. In de categorie Grote Koren kreeg Musical Voices een staande ovatie in het Luxor-Theater en behaalde de 1e plaats.

Op 1, 2 en 3 april 2016 stond het popkoor met een geheel nieuw repertoire op het podium tijdens de 4e show "Jukebox". 3 keer een vroegtijdig uitverkochte zaal en een enthousiast publiek was het resultaat.